At spise indisk på Falster

I hjertet af Nykøbing. Midt på Torvet. Netop lige der midt i byen, ligger en stor grå bygning med facaden vendt ud mod Torvet. Godt nok en anelse gemt bag en masse hegn, lige i øjeblikket, men vender man sig om, er det tydeligt at se, at det er fordi Torvet er ved at blive renoveret. 

Bygningen er en ret gammel bygning og har huset forskellige virksomheder gennem årene. Det gør den også nu. Oprindeligt er bygningen lavet til helt andre formål, men på et tidspunkt var der plads til en restaurant nede i kælderen. Men den lukkede og nu. Nu ligger der en indisk restaurant i selvsamme kælder, som den foregående, i den store, grå bygning på Torvet.
Og ikke nok med det, for en lille sjov historie fortæller, at trapperne, der fører ned til restauranten, er de selv samme trapper, som førte ned til de gamle offentlige toiletter på Torvet. Det er længe siden nu og de offentlige toiletter er placeret et andet sted den dag i dag. Sådan forandrer tingene sig gennem årene.

Og alt det ved man kun, hvis man kender historien allerede, og måske selv kan huske den, om Nykøbing fra tidligere tider. Kender man historien i dag, fornemmer man det ikke. Men det er sjovt at tænke på – når nu man ved det.

Restauranten hedder “Dhaba” og det er den, der nu ligger nede i kælderen af den store, grå bygning.

At træde ind i Indien

Lad mig være ærlig og sige, at jeg aldrig har været i Indien. Så om Indiens kultur og madkultur fornemmes til fulde, når foden træder over dørtrinnet og ind i restauranten, kan jeg ikke sige. Men et strejf af Indien og Indiens madkultur synes jeg dog at kunne fornemme, så snart vi kom ind.
Vi blev budt velkommen i en lille forgang af personalet. Her hang vi vores jakker og blev ledt ind i selve restauranten. Det var rart ikke at gå direkte ind, men i stedet blive ledt ind i lokalet, så vidste vi, at vi kunne nyde maden uden at blive “forstyrret” af gennemstrømningen af gæster.

Vi kom ind og satte os ved et lille rundt bord. Vi blev lidt bekymrede, for vi har spist her før (dog da restauranten lå et andet sted) og vi vidste at der skulle være plads til en hel del små pander og skåle, så vi vidste det krævede plads på bordet. Vores bekymring blev gjort til skamme, for det skulle vise sig, at vi blev klogere da maden kom ind. Men mere om det om lidt.

Restaurantens møblement er ikke overdådigt. Det er enkelt og en smule spartansk, på den gode måde. Det hele passer sammen – den enkle stil, farverne på væggene, fotografierne af folk fra Indien (kendte som ukendte) der hænger rundt omkring, zinktallerknerne og bestikket, der står parat i et glas på bordet, som jo ikke var så stor og var ydemere uden dug, men pyntet med en lille sød, rød rose. Der er hyggeligt selvom der er enkelt.

Madkonceptet er fantastisk. I vores familie synes vi det er hyggeligt at deles om maden. Ikke at spise ad samme tallerken, dog. Men det her koncept passer godt til os. På Menu kortet kan du blande forskellige retter, så du smager flere ting på en gang. Retterne bliver serveret i små skåle/pander på bordet til alle sammen med en kurv med nan-brød, som selvfølgelig også skal bestilles. Her kan du vælge mellem flere slags. Bestiller man som vi gjorde, sættes kryds ved 6 til 8 retter. Er det ikke nok, er det muligt at lave en ekstra bestilling. Nogle af os danskere er jo ikke vant til stærk mad, så på menukortet kan du vælge de stærkeste retter fra, hvis du ikke er til dem, via stjerner, som fortæller hvor stærk retten er.

Jeg tror disse billeder taler sit tydelige sprog:

Det var og er super lækkert mad de serverer. Jeg kan ikke fremhæve noget af maden fremfor andet – for al maden smagte godt. Det, at maden bliver serveret i små skåle og pander, som vi alle kan tage af gør, at det bliver ekstra hyggeligt at spise sammen. Som familie sidder vi ikke og spiser hver vores ret, men vi er sammen om al maden. Dog opdager man ikke, hvor meget mad man selv spiser, for lidt hist og pist og lidt ekstra af det, der smager rigtig godt gør, at det fornemmes ikke hvor meget mad man reelt har spist under middagen. Vi bestilte dog både det stærke og det mindre stærke, simpelhent for at prøve det af. Og jeg må sige – ja, det kan være stærkt.

Vi havde bestilt bord til klokken seks, hvor vi troede der var travlt. Men maden kom ind uden al for meget ventetid. Personalet var søde og imødekommende. De var opmærksomme på gæsterne og serverede med et smil og med et overskud . Det var uden tvivl et godt besøg vi havde på Dhaba.

 

Dhaba er et besøg værd, hvis du kommer til Nykøbign Falster og ønsker at prøve at spise indisk mad. Vi skal helt klart hen og spise indisk igen. 

Tak fordi du læste med.

 

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *