Til boglancering af bogen “Nakskov Skibsværft i billeder”

Her for et par lørdage siden, tog Jacob og jeg bilen og kørte tværs over Lolland hele vejen til Nakskov. Ikke fordi vi har noget særligt forhold til selve byen Nakskov som sådan, vi har aldrig boet eller arbejdet der, men grunden til at vi kørte tværs over Lolland var, at vi skulle til boglanceringen af bogen om Nakskov Skibsværft og det foregik på Nakskov Lokalhistoriske Arkiv. Værftet, som lukkede for en del år siden og som har betydet næsten alt for byen, dengang det havde sin storhedstid, var nu centrum for et event hvor bogen skulle præsenteres idet den blev udgivet på netop på denne dag. Og så alligevel, for et eller andet særligt forhold havde vi jo til selve boglanceringen ellers var vi jo ikke kørt hele vejen over Lolland og til Nakskov. Selvfølgelig havde vi da det. Vores særlige forhold var, at vi kendte den ene af de to forfattere til bogen. Hvis nogen har tjekket dette billede på min instragram…
…så har I allerede set billedet af mig og den ene af forfatterne af bogen, Heidi. Heidi er som sagt den ene af de to forfattere, som har arbejdet i over et halvt år på højtryk, for at få bogen gjort klar til udgivelse, med hjælp fra en masse frivillige, der også har været behjælpelige og arbejdet hårdt for at få bogen gjort klar. Vi ankom lige et par minutter før boglanceringen startede og der var propfyldt af mennesker. Vi lagde især mærke til, at mange af de mennesker, der var mødt op til boglanceringen, havde en eller anden forbindelse til værftet. Hvis ikke de selv havde arbejdet der, så kendte de nogle der havde eller var i familie med en. Og i og med at de fleste havde en eller anden forbindelse til værftet, så gjorde stemningen til, at der var den der særlig stemning blandt folk, af noget historisk genkendeligt til boglanceringen. Der blev holdt en del taler til boglanceringen…
…inden bogen blev præsenteret og folk nu kunne købe bogen på selve udgivelsesdagen.
Udover talerne og den store stabel af bøger, kunne gæsterne til eventet også se forskellige historiske ting blive udstillet. Bl.a. denne kontrakt, som beskriver hvordan lærlinge skal forholde sig, dengang de arbejdede på Nakskov Skibsværft. Lidt interessant læsning.
Små sjove anekdoter som øgenavne var også den del af udstillingen. Fortællingen siger, at medarbejdernes borgerlige navne var ikke så kendte blandt kollegerne, det var derimod deres øgenavne. Her ses et udpluk af de forskellige øgenavne og så kan man blot forestille sig, hvorfor nogle havde fået netop det navn.
Flere kendte skibe er bygget på Nakskov Skibsværft og et af de mest kendte er skibet Jutlandia – hospitalsskibet fra Koreakrigen. Der er fortalt mange historier om det skib og jeg tror den mest kendte, er sangen af samme navn. Det næste billede er taget direkte fra bogen.
Bogen er en flot bog og som titlen hentyder til, er bogen primært fyldt med billeder og er en super god julegaveidé. Den er som sagt udarbejdet af Nakskov Lokalhistoriske arkiv.
Del:

1 Comment

  1. Heidi Pfeffer 24. november 2019 / 9:37 am

    Dejlig beskrivelse af bogpræsentationen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *