SlankeBlog#2 Kostplan

Chokolade, lakrids og rødvin. Vi kan hurtig blive enige om at chokolade og lakrids smager godt, når man har en sød tand, og at en eller to glas rødvin lige sætter prikken over hygge-i’et i weekenden. Skulle jeg til at sige farvel til det for en tid? Jeg skulle blive klogere….men mere om det senere.

Ingen tvivl om, at skal der smides nogle kilo, så er det vigtigt, at kigge nøje på sin kost. Altså lige tage et ekstra kig på det man stopper i munden.

Jeg selv er ingen “ekspert” til det med at lave min egen kostplan og altså vide, hvordan den helt rigtige kostsammensætning ser ud, selvom flere års kendskab til hvad sund kost er ligger lige til højrebenet.

Hvor mange proteiner skal der indtages på en dag? Hvilke former for fedt er okay og hvilke er “bare-ikke-i-orden” og altså helt forbudt? Og er det okay at spise noget usundt bare engang imellem og i så fald: hvad skal jeg så IKKE spise, hvis jeg er komme til at “spise forkert”?

Jeg ved det ikke… jeg har ikke helt tjek på det.

Min personlige kostplan

Åhh, det lyder bare så godt, det med, at kunne få lavet sin egen personlige kostplan. En plan, man bare skal følge til punkt og prikke og så skal det nok gå. Min tro på, at det her, det var det rigtige, den var stor, da jeg satte mig hos diætisten en fredag eftermiddag og fortalte, at jeg gerne ville tabe mig, og hvad jeg havde lyst at spise på en helt almindelig hverdag.

For at være helt ærlig, så kom den heldigvis til at følge min almindelige hverdagskost… sådan nogenlunde. Min undren var så også en anelse stor, for jeg kom til at spekulere over, hvorfor jeg så var blevet for tyk? Hvorfor jeg i spejlet kan se, at jeg er blevet større (ØV!) hen over efteråret især. Men sådan noget kommer altid snigende. Langsomt. Og pludselig står man der og tænker: Gad vide hvad der er sket?

Men sket er sket – og min kostplan skulle da nok også gå, tænkte jeg.

Jeg spiser det samme til morgen – og det samme til frokost.

Så det er som regel om eftermiddagen og til aften, kosten skal være anderledes.

Og med de store mængder af frugt og grønt, der kommer fra Årstiderne, og som altså står uden foran min dør hver mandag – så behøver jeg ikke slæbe mig en pukkel til af gulerødder og æbler. Det skal nok gå…

…og så var der lige det, med chokoladen!

Jeg blev klogere.

Og faktisk også glad.

Jeg sad godt nok og blev lidt nervøs, for jeg nyder faktisk et glas rødvin weekenden til trods for, at jeg ved alkohol feder. Det er ikke det, man bliver slank af. Men det vil (for mig) også være lidt trist helt at skulle undvære rødvinen.

Hun er nu sød, hende diætisten og talte lidt frem og tilbage, kom hun helt af sig selv ind på, om rødvin var noget jeg nød. Ja da! Det var det jo! Det skulle der være plads til, mente hun. For der kunne uden problemer, være plads til en lidt anderledes kost i weekenden. Det hele behøvede ikke være så regelret og “trist”.

Så min kostplanen blev lavet, så der i løbet af en uge var plads til 4 glas rødvin – og chokolade…

Jeg blev glad!

Desværre må jeg sige farvel til min coffee-creamer, der har fulgt mig i tykt (især) og tyndt de seneste år. Men… Nåeh ja! Måske er det dét pulver, der har fået kiloene til at sætte sig fast bl.a….

Måske.!

Jeg gik i hvert fald i gang med kostplanen – Gejsten var ikke til at tage fejl af.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *