Uncategorized

Pfeffer Chokolade

Pfeffer Chokolade? I tænker nok – Hmm, hvor kan det købes? Det har jeg aldrig hørt om før. Og der har I fuldstændig ret. Pfeffer Chokolade er en særlig chokolade, som ikke kan købes i nogle forretninger nogle steder, så derfor er den forbeholdt de færreste…

Men lad mig begynde ved begyndelsen. For så forstår I bedre hvorfor jeg skriver, at det kun er forbeholdt de færreste at sætte tænderne i et lækkert, lækkert stykke Pfeffer Chokolade.

Jacobs søster, og lad os kalde hende for Faster (det bliver hun kaldt hos os) er en guds benådet chokolade entusiast til fingerspidserne og dermed en af de bedste som jeg kender. Faster har stået i sit køkken de sidste mange år og jongleret med diverse chokolade remedier og lavet tusindvis af chokolade stykker i alle mulige farver og størrelser de sidste mange år.

Faster har gået på kurser. Hun har eksperimenteret og senest har hun inviteret nogle af os fra familien med på “Chokolade Festivalen” i marts i år. En festival med chokolade i alle mulige afskygninger. Og det var så her at jeg, for første gang i mit liv, så en vaskeægte chokoladebønne. Jeg anede ikke de var så store og jeg havde egentlig heller ikke tænkt over hvordan sådan en chokoladebønne så ud.

Som sagt, har Faster eksperimenteret hjemme i køkkenet og har nu lavet sin første kollektion af kvalitetschokolade (”Kvalitetschocolade”- Jeg kan rigtig godt lide det ord!) – hun har intet mindre forsøgt fremtrylle og fremelske nogle helt særlige chokolader kaldet:  ”Lol´lader” og ”Pfefferlinger”

”Lol´lader” er med figner fra ”Johns figentræ” i Nakskov.

De andre kaldet ”Pfefferlinger” er chokolader med solbær og lakrids.

-og så er der alle de andre lækre chokolader…

Så tilbage til det jeg skrev i starten, om hvorfor Pfeffer Chokolade kun er forbeholdt de færreste og det siger jo et eller andet sted sig selv. For når man kender en, som f.eks. som vi gør her, hvor vi er i familie med en vaskeægte chokolade entusiast, som står hjemme i sit køkken og fabrikere sin egen chokolade – ja, så er det jo selvfølgelig ikke salgbart i diverse supermarkeder og chokoladeforretninger…desværre! Så er det jo kun os, der bliver delt ud til samt til hendes kolleger/venner og alle de andre.

Jeg håber inderligt for jer, det læser med her, at I også kender en chokolade entusiast, der laver sin egen chokolade! Eller måske bolcher eller flødeboller – det er i hvert fald skønt at have sådan en i familien, og endnu mere skønt er det, når vedkommende glædeligt deler ud af de lækre sager. Jeg glæder mig i hvert fald til jul hvor der kommer en ny forsyning af Pfeffers kvalitetschokolade!

Tag et kig her på chokoladestykkerne.

For god ordens skyld vil jeg lige fortælle at mit header-billede (med chokolade) på facebook-siden er et par chokolader fra Pfeffers Chokolade – fra sidste år til jul.

One Comment

  • Faster Pfeffer

    Aj, altså! Nu bliver jeg helt genert. Jeg kan godt lidt, at jeg bliver kaldt for “Faster” i artiklen. Hi, hi….
    Julekollektionen påbegyndes d. 8. december, og så har jeg taget tre dage fri fra arbejde!
    Nye etiketter og en bestillingsseddel er på vej.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.