Tankestrømme

Når vi åbner igen – så…

Jeg har ikke fået skrevet her i påsken. Jeg har holdt en lille pause. Behovet for bare at “lave ingenting” sad i mig. Det lyder vildt, jeg ved det godt, for jeg har ikke gjort så meget andet det seneste stykke tid. Altså “lavet ingenting” og så alligevel kom trangen over mig i de her påskedage. Og jeg ved udmærket godt hvorfor. Det var nemlig sidste chance for at “lave ingenting”. I hvert fald for mit vedkommende.

Jeg er nemlig en af de mange, der skal i gang igen…sådan rigtigt…og Åhh, hvor jeg glæder mig til at hverdagen bliver bare en lille, bitte smule “normal” igen. Selvom ordet “normal” ikke er et helt fyldestgørende ord. For intet er normalt. Men bare det at komme ud og se andre mennesker end de sædvanlige de sidste fire uger. Det bliver skønt. Og det til trods for, at vi stadig skal holde afstand. De sædvanlige fire vægge bliver skiftet ud med højt til himlen, andre vægge og især læring på et helt andet niveau end vi er vant til. Intet er som det plejer…

Det fik mig til at tænke på, hvor meget jeg rent faktisk savner mit helt almindelige liv. Små ting, jeg ikke tænkte sønderligt meget over førhen, men bare var noget jeg gjorde, dem savner jeg. Store ting, som betød alt for mig. Dem savner jeg. Jeg savner at gøre ting, der var selvfølgelige for bare få uger siden. Jeg savner ikke at skulle passe på hele tiden og jeg savner ikke at skal tænke mig om en ekstra gang inden jeg gør noget.

Forleden så jeg et klip fra en udsendelse, hvor en af deltagerne sagde noget i retningen af: “Ej, lad være med at spytte mig i ansigtet!” Det, at blive spyttet i ansigtet ved et uheld er nu, at betragte som noget der er vildt farligt. Førhen var det bare ulækkert. Og det var det. Eller er! Men NU, i disse tider, rørte det noget i mig. Førhen, for bare nogle uger siden, tror jeg ikke, at jeg havde bidt mærke i sætningen, der havde jeg nok bare grint af det…. Og det savner jeg sgu – måske ikke lige at blive spyttet i ansigtet, for “corona eller ikke-corona” – så har jeg ikke lyst til at blive spyttet på. Men det med at være menneske, at det ikke er farligt i al almindelighed. At grine af at blive spyttet i ansigtet på ved et uheld. Ja, jeg ved ikke hvordan jeg ellers skal formulere det! Jeg savner det bare….

Jeg savner også at hyggen ikke kun skal foregå derhjemme indendørs, og med de samme mennesker – men at hyggen også kan foregå andre steder. Hos andre. Pakke madkurven og sætte sig og spise mad lige hvor man vil.

For selvom jeg synes, vi danskere har og stadig er virkelig gode til at stå sammen og bekæmpe det her skidt… så er jeg sikker på, vi alle sammen glæder os til at “normalen bliver normal” igen. Godt nok i det små – men at den kan anes derude….

Vi har alle sammen noget vi glæder os til.

Her er 10 hurtige og hyggelige “savn” fra mig. Helt almindelige ting, som jeg glæder mig allermest til. De er listet fuldstændig tilfældigt op i fuldstændig tilfældig rækkeføle – det ene er ikke bedre end det andet, de står der bare.

Jeg glæder mig til at:

  1. Gå i fysiske forretninger og hygge mig med at power-shoppe tøj og andet accessories
  2. Shoppe i IKEA
  3. Kysse og kramme alle dem, jeg ikke har kunnet kysse og kramme på
  4. Se alle mine elever og alle mine kolleger på arbejdet
  5. Holde min fødselsdag – som skal være en kæmpe, kæmpe stor og hyggelig fødselsdag med masser af kage og masser af gæster. I ved – “Falstersk Kagebord”
  6. Holde hyggelige middage for alle dem, vi ikke har set længe
  7. Drikke caffe latte og spise kage på min og mine café-venindes hyggelige stam café og bare hygge snakke.
  8. Gå på restaurant og spise lækkert mad
  9. Færdes frit og lige hvor og hvordan jeg har lyst til at færdes…
  10. Besøge alle dem jeg ikke har set længe i deres hjem

Det var bare nogle tanker fra mig – Og jeg kunne blive ved. For der er så mange ting jeg glæder mig til og mange af dem er bare en følelse for mig, de er svære at sætte ord på. Men når de er der – så ved jeg det. Så mærker jeg dem lige med det samme…

Hvad glæder du dig allermest til? Skriv i kommentarfeltet og fortæl hvad du glæder dig til!

 

Psst, husk at du kan skrive dig op så du får tilsendt en email, hver gang jeg udgive et nyt indlæg, så kan du blive inspireret til mere Hygge! For “Hygge er lig med Livskvalitet “

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *