Uncategorized

Lidt om bøger, hygge, en lydbog og et par anbefalinger….

Bøger er og bliver noget af det bedste, når den står på max hygge og afslapning eller blot tid til en rolig stund. Det kan jeg skrive under på. De kan noget, som film ikke kan. De kan fortælle en god historie, bevares…det kan film også, men efter der er kommet flere lydbogsudbydere, som tilbyder lyd-bøger er det blevet muligt lige at snuppe en lydbog med på farten. På gåturen, i bilen eller når der skal gøres rent/ordnes have – så bliver sidstnævnte nemmere.

Jeg kan virkelig hygge mig med en lydbog. Nogle gange glæder jeg mig til at komme hjem fra arbejde, sidde med benene oppe under mig i sofaen, og slappe af med en lydbog i ørerne. Nogle gange strikker jeg samtidig eller også laver jeg andre hyggelige og afslappende ting. Andre gange glæder jeg mig til at komme hjem kun for at gå en tur med lydbogen i ørerne, for det er så nemt at få den gode historie, når den kan tages med over alt.

Jeg har ikke droppet de fysiske bøger, men jeg læser ikke så meget som jeg gjorde før hen. Jeg kan dog stadig få den der kriblende fornemmelse i fingrene for at få fat på en nyudgivet bog. Men jeg læser helst med ørerne lige nu.

For anden gang i træk…

Det er nu anden gang i træk jeg er i gang med Anna Grues Døden i kurbadet. Det er en fænominal oplæser, der har indlæst Anna Grues historier om efterlønneren Anna-Maj Mortensen, der altid kommer til at være centrum i et eller andet mord, som hun ikke kan lade være med at “pille” i og tror hun kan opklare. Den er mindst lige så god som den første “Mysteriet i Genbrugsen” begge bøger er i bedste Aghata Christie stil: Hyggelig, lige til at læse og bare skøn underholdning.

En af de andre bøger (eller bogserier) som både er i fysisk bogform, men også som lydbog, er en bogserie jeg anbefalede allerede for nogle år siden. Hvis du har lyst kan du læse den her – en skøn bogserie, som varmt kan anbefales hvis du er til feel-good genren.

Når jeg hører lydbøger bruger jeg Mofibo – det er så nemt med deres boghylde, hvor du kan downloade alle de bøger du finder, lægge dem der og så er de klar til når du skal høre dem. Du behøver ikke engang være online, det bestemmer du selv. Det kan de andre lydbogsudbydere sikkert også eller noget andet langt smartere – men jeg bruger dog Mofibo og har ikke tænkt mig at skifte.

Hvad læser du i øjeblikket? Eller er du (ligesom jeg) mere til lydbøger lige pt?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.