Julen 2019

Kalenderlys

Nyd lige synet af dette flotte kalenderlys fra Bjørn Wiinblad.

Arhmen altså – er det ikke flot? Jeg måtte lige dele billedet med jer her på bloggen.

For kender I det? Det der med, at lysten til at måtte eje det perfekte kalenderlys (eller bare lys) bare nogle gange, kan betyde det hele, for den rette julestemning og julehygge? Jeg må være ærlig og sige, at sådan havde jeg det altså lige i år. Det var det her lys – eller intet!

Som jeg fortalte jer, har mit kalenderlys stået parat siden starten af november. Jeg købte både helt ny stage og kalenderlys, så jeg ikke behøvede at bruge den gamle stage længere.

De sidste mange år, har jeg måttet sætte kalenderlyset fast med flydende stearin i stagen og nogle gange de der lyspuder, som sættes i bunden af stearinlyset for at lyset ikke vælter.

Og det var lige præcis det, det gjorde sidste år i et uopmærksomt øjeblik! Helt tilfældigt opdagede jeg, at det flød med stearin ud over stagen og ud over bordet… – Kalenderlyset var væltet! Jeg priste mig lykkelig for at skaden ikke var værre, men det var ærgerligt at opdage.

Så i år skulle det være anderledes: Nyt lys og ny stage.

Jeg er ret vild med Bjørn Wiinblads stel. Ikke mindst hans “Guirlandestel” til jul. Så selvfølgelige har jeg da også julekrusene i netop det stel, samt fyrfadstager, skåle mm. De forskellige stel fra Bjørn Wiinblad giver mig en lidt nostalgisk fornemmelse, hver gang jeg ser på dem. Jeg synes de minder mig om tiden i 1970´erne. Kvindeansigterne på hans urtepotteskjulere og på krusene.

Og så er der som sagt hans “Guirlandestel” til jul, ikke at forglemme. Stellet som jeg har samlet på de seneste år.

Se her et lille udvalg af min lille samling fra Bjørn Wiinblads:

For god ordens skyld vil jeg gerne lige nævne her til sidst, at alt er købt/fået i gave til fødselsdage eller jul fra min familie.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.