Julen 2019

Juletræet med sin pynt…

Så fik vi pyntet juletræet – altså i år var det Alberte og jeg, der stod for at pynte juletræet:

Og se lige – det nåede helt op til loftet!

Det er en fast tradition, fra Jacobs side, at når vi er på ferie (og det uanset hvornår vi er det. Altså om det er om sommeren eller i foråret) -Så leder vi efter julepynt til træet. Det kan sagtens være en kugle eller en figur, som ved første øjekast ikke umiddelbart leder tankerne hen på jul eller juletræ, men hvis den kan bruges – og den vel at mærke minder om stedet hvor vi er på ferie, så bliver den købt!

Disse tre billeder, der kommer her, er det nyeste julepynt til træet.

Denne her er fra da vi var på Malta i august:

Som I kan se, har julekuglen et malteserkors malet på. Malteserkors er de kors, der findes og kan ses rigtig mange af på Malta. Og det var sådan et stykke julepynt, som vi ledte efter da vi var på ferie dernede. Vi var enige om, at det ville være oplagt at hænge sådan en julekugle på juletræet, som et minde fra vores ferie på Malta.

Faster (hende med chokoladerne) gav vi en tur til Minnesota i april måned i år. Hun var så sød, at hun kom hjem med julepynt til juletræet direkte fra sin ferie. Eller også havde Jacob spurgt på forhånd, jeg ved det ikke – men i hvert fald kom Faster hjem med disse:

Denne her er et lidt utraditionelt stykke julepynt til et juletræ, til trods for der står “Merry Christmas” på…

Men den er sød og farverig og passer helt præcist til juletræet.

Et eller andet sted, behøver julepynt vel heller ikke være så traditionelt?

I hver fald har Jacob samlet minder fra alle sine ferier, de sidste mange, mange år. For ham bliver træet mere og mere nostalgisk som årene går. Og på en eller anden måde leder det jo tankerne (og dermed minderne) tilbage til alle de hyggelige og oplevelsesrige ferier vi har været på, her på en af årets sidste dage… som i juledagene.

Hvordan ser jeres juletræ ud?

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.