Julen 2019

Julehygge for alle pengene

Hvad gør man, når børnene er blevet så store, at de er blevet teenagere og ikke rigtigt ved om de gider det der julehygge på klippe-klistre-manér her i julen, men bare gerne vil nyde julen på deres måde. Når de ikke lige er til at slæbe ud af værelserne, for “Hvorfor skal jeg det?” – så står man dér…

Jacob og jeg havde fået en god idé. Syntes vi selv. En rigtig god plan. Nu skal I bare høre…

For heldigvis kender vi et par med børn. Og ovenikøbet børn i lige den rette alder, hvor de super gerne vil klippe-klistre. Og heldigvis er de selv samme mennesker lige så glade for julehygge, som vi er. Så da jeg lige fik åbnet op for, hvor skønt det ville være med julehygge stemning på klippe-klistre-manér, spurgte vi dem, om de havde lyst til at komme forbi og julehygge med os? Og det havde de. Heldigvis. De ville gerne klippe-klistre med os og meldte deres ankomst – og tog selvfølgelig børnene med. Så er man indehaver af store teenagebørn, der ikke rigtigt gider – så må man jo bare finde nogle andre børn. Smart!

Og hvad lavede vi så, på sådan en klippe-klistre-dag med max hygge?

På forhånd havde vi aftalt, at os “piger” satte os ved spisebordet. Her havde vi gjort klar med stjernestrimler, DIY-æsker med håndarbejde juleting, som på forhånd, var gjort klar til lige at sy sammen. Vi havde indkøbt tusser til at male på glas med samt en lille æske med de sødeste små glas med en lille hank. Vi havde købt lærreder til at male julebilleder på. Og vores julehyggegæster havde selv medbragt maling, afklippede paprør i forskellige størrelser, lim, papir mm lige til at lave juletrommer af.

Imens stod “drengene” ude i køkkenet og kogte klejner iført ens forklæder. Det var et ret sjovt syn. Og klejnerne – hold da op, de blev godt nok perfekte i både smag, størrelse og udseende.

Tag lige et kig på disse flotte klejner, lige direkte fra gryden…

Tilbage til spisebordet, som i øvrigt var dækket med voksdug. Og det var et klogt træk, for I ved jo alle, at med børn er der ikke kun maling på selve produktet, de maler på. Malingen sidder sjovt nok også alle andre steder, som i håret, på armene, på gulvet bare for at nævne et par eksempler. Og det er jo det, der er det charmerende, ved at julehygge med børn…

Men altså inde ved spisebordet, forsøgte os “piger” os med juletrommer. De medbragte paprør skulle først males – de var skåret i forskellige størrelser på forhånd – og så skulle de pyntes med små satinbånd på forskellige måder ned langs siden. Det er også muligt at male pynt på trommerne, i stedet for at lime satinbånd på. Dernæst skulle trommerne, både foroven og i bunden, dækkes med papir, hvorpå der var printet noder. Som det sidste blev kanten, ved papiret, limet hvorefter limen blev dyppet i glimmer. Det blev nogle rigtig flotte juletrommer.

I og med at trommerne skulle tørre, havde vi god tid til alt det andet imens. Så vi hyggede os med at lave andre kreative juleting. Jeg, som er rigtig glad for at sy, forsøgte mig med DIY kreative julehjerter, imens pigerne malede julebilleder på lærred. Og det dejlige ved det var, at den ene af vores teenagere i huset satte sig ind ved bordet og malede et sødt julebillede, til stor glæde for de to piger, der så lidt op til at sidde sammen med en så stor pige og male. De to pigers mor, som er super kreativ og var hende de kom med ideen til juletrommerne, forsøgte sig med at lime papir på trommerne i stedet for malingen. De blev også super flotte.

Se her hvor flotte billeder pigerne malede:

Det var bare en rigtig hyggelig juleeftermiddag – Julehygge for alle pengene.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.