Julen 2019

Julefilm -til den søde ventetid

Der er nu kun fire dage til juleaften. Det er bare utroligt, så stærkt det er gået her de sidste par dage. Julegaverne er i hus (næsten da) og de sidste par dage skal bare gå med at hygge med familien, pynte juletræ, spise juleslikl og alt det andet, der lige skal gøres inden det bliver juleaften.

Men hvad så hvis nu alle julegaverne er klar og alt er parat til juleaften og tiden måske er en lille bitte smule for lang? Hvad gør man så?

Man kan da se en julefilm – eller to….

Der er nemlig et hav af søde og gode julefilm, de er slet ikke så svære at få fat i . Både familiejulefilm, børnejulefilm og også dem kun for voksne.

Jeg selv har nået at se et par stykker her i december (altså udover dem, der har kørt på kanal4) – et par af dem, vil jeg lige fortælle lidt om her:

Jeg købte faktisk en dvd i starten af december måned. Det er ikke så tit det sker, da de efterhånden er svære at få fat på, men også fordi vi jo streamer film fra diverse tjenester. Denne her er altså en vaskeægte dvd.

Denne tid på året” hedder den og er en julefilm for voksne. Handlingen er så god, at den nok skal få os alle sammen til at krummer tæer i julesokkerne, men også genkende og muligvis genkalde sig lidt af stemningen i filmen. Den handler om en familie, som skal holde jul sammen. Og som I nok kan regne ud, så bliver julestemningen en smule bitter og anspændt, da det er svært at “holde” hinanden ud i længere tid af gangen. Intentionen om at alle skal have det rart, alle skal være glade for nu er det den tid på året, kommer på prøve, da de fleste har et eller andet på hinanden. Et af scenarierne er, at den ene søster kommer men ikke alene. Hun har sin nye mand og hans datter med – der er så lige det, at ingen af de andre gæster ved det, udover søsteren der lægger hus til… men, det falder bestemt ikke i god jord hos gæsterne, da de opdager det. Udover det, ankommer faren til søstrene alene, da hans nye kone igen har meldt afbud. Det bliver de alle irriteret over – for sådan er det hvert år…

Se den – den er super god!

Den anden film, som jeg vil fortælle om, hedder “Klaus” og kan streames på Netflix. det er en familiefilm, som skal ses sammen med børnene. Muligvis kender I den allerede. Det er ikke en traditionel julefilm med nisser og juletræer. Den handler mere om budskabet omkring julemanden – og så alligevel ikke helt. For der er en bagtanke… Hovedpersonen er en lidt forkælet søn af et postmand. Han bliver sendt afsted til en lille flække af en ø, for at lære at arbejde indenfor postvæsenet – men det han møder er ikke det han forventede. For han ender i en by af et hul, hvor ingen bryder sig om hinanden. Han får dog hurtigt en idé som både vender op og ned på alle i byen – men som også meget gerne skulle få ham hjem igen.

Så er du/I til en julefilm, som er lidt anderledes end de sædvanlige, så se den – for den er god!

Min yndlingsjulefilm er og bliver “Arthurs julegaveræs” som også kan streames på Netflix. Den har jeg set næsten hvert eneste år (de sidste mange år) op til jul. Søde Arthur, som bare gerne vil være julemand og som gør alt for at glæde børnene med hjælp fra nisserne på værkstedet. Arthur er ikke “smart” som hans bror er, men alligevel er det Arthur der “vinder” i sidste ende. Der er ikke så meget at sige om filmen andet end at den skal ses.

…og så findes der jo alle de andre skønne feel-good julefilm…

Som noget af de sidste, vil jeg lige nævne afsnit 12 af “Matador” som hedder “I lyst og nød” da den bestemt også kan bidrage til den gode julestemning. Den emmer af jul og nytår – ikke at forglemme.

Men, men, men…jeg vil også så gerne se “The Nightmare before Christmas” Der er mange år siden jeg har set den sidst og jeg kan desværre ikke huske den. Jeg har forsøgt at lede efter filmen et eller andet sted hvor den kan streames fra… men det er desværre ikke lykkedes endnu.

Har du en særlig julefilm som I plejer at se eller kender du en god julefilm?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.