Livsglimt

Fødselsdag i en corona-tid

Jeg ved det godt – jeg er ikke den eneste, der har fødselsdag i disse tider og det er heller ikke fordi jeg skal klage, for der findes jo uden tvivl meget, meget værre ting lige pt. Men alligevel… så var tanken om en fødselsdag midt i en corona-tid en lidt trist tanke at gå med, for sådan en som mig, der bare æææælsker at have huset fuld af gæster på min fødselsdag.

Og det gør jeg – uden tvivl. Jeg elsker at diske op med et flot dækket bord, det helt store overdådige bord med alt hvad man kan tilkomme. Forberede, pynte op, invitere og se hvordan gæsterne hygger sig.

Sådan blev det så ikke i år – og jeg var godt klar over det, da landet blev lukket ned. Jeg ville ikke tage nogle chancer for nogle i familien overhovedet, så da jeg skrev ud at min fødselsdag blev aflyst på dagen, men at jeg ville invitere igen senere, så blev aflysningen taget godt imod – alle kunne godt forstå det og alle syntes det var en god idé.

“Falstersk Kagebord”

For det var det, der var meningen. Jeg skulle igen i år invitere familie og venner til “Falstersk Kagebord”

Jeg havde, som sidste år, planlagt det helt store overdådige kagebord for mine gæster – præcis som jeg gjorde sidste år. Her havde jeg stået uger i forvejen og bagt muffins, småkager, alle mulige andre slags kager og bestilt både jordbærtærte, othellolagkage og en kagekone fra Kvickly. Vi havde meget kage tilbage efter den fødselsdag, at vi delte ud af alle kagerne, da gæsterne tog hjem og fryseren bugnede med kager til langt ude i fremtiden.

Det var en hyggelig, dejlig, varm og skøn fødselsdag og sådan skulle det være igen i år. Havde jeg bestemt mig for!

Men noget andet kom til at stå i vejen for den gentagelse på dagen – men… det er jo kun for en tid.

Flaget blev hejst i haven

… Og der blev dækket et fint morgenbord til mig med morgenbrød, kager og gaver. Det var en overraskelse for mig. Mig! Der troede at der ikke skulle ske det helt store på min fødselsdag. Jeg havde ikke set frem til noget og jeg havde eller ikke turdet håbe på, at det blev til noget.

Men det var dejligt at blive fejret og bare det, at der alligevel blev holdt en lille smule fødselsdag, selvom det blev en noget anderledes dag end jeg havde planlagt i første omgang, så sidder jeg med en god følelse her til aften. Den vil blive husket, denne her fødselsdag – ingen tvivl om det, men det bliver for noget helt, helt andet end det, som jeg troede den skulle huskes for, dengang tilbage i februar, hvor jeg inviterede alle gæsterne…

Og mit “Falsterske Kagebord”?

Den er blevet udsat på ubestemt tid – for “Falstersk Kagebord”….det skal vi altså have!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.