Julen 2019

Firmajulefrokoster

Jeg sidder her i sofaen. Jacob er til julefrokost og børnene og jeg er alene hjemme. Vi spiser risengrød og hygger. Det er fredag aften så selvfølgelig står der også fredagsslik på programmet.

Traditionen tro, var vi i eftermiddag ude og købe både fødselsdagsgave samt julegave til Jacob. Jacob er jo så heldig, at han har fødselsdag her i december måned.

Sådan har det været alle de år Jacob og jeg har været sammen. Han til julefrokost og vi i byen for at shoppe gaver. Dog blev det i år kun til den ene gave, da den anden kommer på anden vis… og det uden at røbe for meget.

I takt med at børnene er blevet større, eller ældre om man vil, så vælder den der lille snert af, at de ikke rigtigt har lyst til at shoppe gaver på samme måde, som da de var yngre. (Positivt ment) Til forskel fra da de var små og elskede at give/shoppe gaver og bare havde lyst til at glæde deres far med en masse skønne gaver, og de begge rigtigt gerne vil med ude at shoppe gaver – til nu, hvor de stadigvæk gerne vil glæde og overraske, men hvis nu det kunne blive gjort for dem, så var det meget bedre og i den grad at foretrække.

For at vende tilbage til overskriften med firmajulefrokoster – så er det jo en fast tradition på alle arbejdspladser – og jeg har skam også været med til en hel del. De seneste år har det passet med at Jacob skulle samme dag som jeg, og da han er mere til alt det julefrokost-halløj end jeg er – så har han trukket julefrokost-kortet og taget afsted. Jeg er så hende, der henter og bringer.

På min arbejdsplads har vores julefrokoster altid haft en eller anden form for tema. Vi har været til en julefrokost med mexicansk mad, vi har haft en omvendt julefrokost, ment på den måde at vi startede med kaffen, gik over til risalamande, så andesteg og til sidst sild og snaps.

Den sjoveste julefrokost jeg har været med til, var en julefrokost, hvor vi alle blev inddraget og skulle påtage os en rolle. Vi kom alle sammen og troede, at det “bare” var endnu en julefrokost, endnu en af de sædvanlige – lige indtil vi blev budt velkommen af en af vores kolleger med et: “…og så vil jeg byde velkommen til min 60 års fødselsdag!”?? Der stod vi og måbede – for hun havde ikke fødselsdag og hun  ville slet ikke blive 60 indenfor de næste par år.

Ved hver tallerken lå en kuvert med vores navn på. Et slags bordkort. Indeni lå en kort beskrivelse af vores rolle – på hvilken måde vi havde forbindelse til fødselaren. Som jo i virkeligheden var vores kollega og som slet ikke var den person hun pludselig viste sig som. Der var også en beskrivelse af hvordan vi havde lært hende at kende, hvis man ikke lige havde fået rollen som hendes mor eller far eller andet nært familiemedlem. Hvilke interesser vi måske havde og som muligvis var derfor vi “havde lært hende at kende” eller andre relevante oplysninger, som vi skulle bruge når vi skulle introducere os under middagen.

På den måde blev alle vores kolleger med ét til naboer, venner eller venner fra løbeklubben eller familiemedlemmer. Det sjoveste var, at alle gik ind i det med liv og sjæl og de levede sig fuldstændig ind i den rolle de havde fået. Der blev diskuteret (for sjov) forskellige familie problematikker blev bragt op til overfladen. Sløret blev løftet for hemmeligheder samt at der blev fortalt dybe skuffelser i familien. Naboer blev skældt ud – men det skete alt sammen for sjov og alle vidste det var skæg og ballade. Der blev virkelig grint i ét væk denne aften.

Kolleger viste en side af sig selv (positivt ment) som vi ikke kendte til hos hinanden i det daglige. Enkelte havde et godt, og skjult talent, for skuespil – opdagede vi – som aldrig var kommet frem i den almindelig hverdag. Men det må man sige den gjorde denne aften.

Og bedst af alt: Alle havde en super sjov aften, som vi kunne refererer til de næste mange år efter. Og det helt uden alle de almindelige julefrokosthistorier, som ofte bliver fortalt efter sådan en aften.

Jeg glæder mig til når Jacob kommer hjem om et par timer.

Hvad er din bedste/sjoveste/skøreste julefrokost?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.