En overraskende madoplevelse på Mejerigaarden

Allerførst vil jeg for god ordens skyld lige sige, at det her indlæg ikke er nogen reklame eller er sponsoreret. Alt er betalt af mig. Eller. I forhold til reklame kan det måske godt læses sådan, men mit indlæg er ment som en inspiration fra mig til jer. Og grunden til at jeg skriver indlægget, er fordi jeg bare har haft en af de bedste spiselige oplevelser, og den vil jeg rigtig gerne dele med alle jer derude – til inspiration til alle jer, der måske ikke lige kender til det her koncept eller overvejer at prøve – eller som gerne vil give de nærmeste en overraskende madoplevelse via konceptet Dining Week Sharing.

For hold da op hvor blev jeg blæst tilbage på den gode måde…

En overraskelse:

Kender I Dining Week Sharing? Kender I Mejerigaarden i Skelby på Falster?

Hvis ikke så læs med her:

For noget tid siden fik jeg en besked på messenger fra en af vores venner. Det er nogle venner vi har, som vi fra tid til anden hygger os sammen med. Kvinden i forholdet skrev til mig på messenger og spurgte om vi ikke skulle overraske vores mænd med en lækker middag et eller andet sted? Det synes jeg var en god idé. Den var jeg selvfølgelig da helt med på, og med lidt skriven frem og tilbage faldt ideen på at vi skulle prøve ”Dining Week Sharing” hvor vi kunne spise en tre-retters menu for 225 kr. pr person. Det var næsten for godt til at være sandt… og det er det sådan set også, men det skal så lige siges, at med velkomstdrink og med en vinmenu oveni blev prisen så også det dyrere. Det siger jo sig selv og dog, det blev alligevel billigere end til almindelig pris. Men altså… nu havde vi jo besluttet at vi skulle ud og spise fint og så skulle den i den grad også have hele armen. Og det fik den, skal jeg da lige hilse og sige.

Overraskelse lidt endnu…:

Som sagt skulle det være en overraskelse. Og hold da op, hvor er det svært at gå med denne her hemmelighed i en tre-fire ugers tid. Hvis der er noget jeg synes er vildt svært, så er det at holde mund med en hemmelighed, som jeg ved Jacob bliver vildt glad for. Og det ved jeg, for han har før talt om, at det her koncept skulle vi prøve på et tidspunkt. Det her med Dining Week Sharing.

Psst…Jeg skal lige tilføje at heldigvis nævnte han ”næsten” heller ikke noget om det i denne efterårsferie, så der har jeg godt nok været heldig, at jeg ikke har skulle overbevise ham om, at det kunne vi ikke af den ene eller anden tåbelig årsag eller det var en vildt ”dårlig idé” eller noget helt tredje.

Godt så. Aftalen var, at jeg skulle køre, da jeg jo ikke drikker, når vi er ude at spise. Vi satte os ind i bilen og drønede afsted mod Mejerigaarden på en regnfuld onsdag aften. Det skal lige siges, at restauranten ligger i Skelby lidt nord for Gedser og det er ret langt inde på Falster ad en del småveje, som man ikke lige kommer forbi, hvis man ikke skal noget i netop det område.

For at vende tilbage til det der med, at holde på en hemmelighed, så var det vigtigt vi trak den lige til vi drejede ned mod Mejerigaarden. Så mens jeg kørte ”lod” vi (altså mig og den anden kvinde) som om vi skulle mod Gedser og aftalen var, at når vi kom til vejskiltet mod Marrebæk, som man skal imod for at komme til Skeby, skulle hun spørge Jacob – sådan helt tilfældet – om han ikke kunne fortælle noget om de lidt faldefærdige huse, der lå i området, fordi vi ”var i virkelig god tid” (Faldefærdige huse er en del af Jacobs arbejde) Sådan noget kan hun meget bedre end jeg – for jeg er hende der, der kommer til at fnise, så det er tydeligt for enhver at det bare er noget jeg siger.

Det kunne han selvfølgelig godt – så Jacob fortalte og fortalte med armene fægtende rundt og da vi nåede ned mod Mejerigaarden fik han da også lige nævnt at: der ligger Mejerigaarden…!

Så kom jeg da til at fnise og så blev begge mænd klar over at noget var i gære – men de blev heldigvis også noget overrasket over, at det var der turen endte.

Som at spise som om vi var i Himmeriget…:

Jeg ved det, det er store ord at bruge – for jeg har godt nok aldrig været i Himmeriget, men maden var så svimlende god, at det var som om vi blev ført helt op på en lyserød sky… sådan kan det også siges.

Nyd lige billederne af vores lækre mad:

Forretten var laksetatar
Hovedretten var glaseret mørbrad
Til dessert fik vi syltet blomme

For pokker da hvor smagte det godt og hele atmosfæren i restauranten var på en gang både afslappet og meget, meget fint samt hyggelig. Alt, lige fra maden til interiøret til måden de serverede på, var gennemtænkt ned til mindste detalje. Møblerne var fine stole, de var bløde og gode at sidde i og lige meget hvor man kiggede hen, var der en eller anden lille smart detalje, der fik ens blik til at kigge en ekstra gang.

At tage imod en overraskelse… :

…kan være svær at tage imod. Jeg ved det, for jeg har det selv på samme måde. Det kan være grænseoverskridende ikke at vide hvad man skal. Skal man springe faldskærm? Skal man noget, som den anden udmærket er klar over man ikke synes om? Eller… ?

De tog det pænt, mændene, det vil jeg sige, til trods for en anelse og kun en lille smule ”sur-stråling” lige i starten, men det tolker jeg mere som ubehaget over at ”lægge kontrollen” over sin egen planlægning i andres hænder.

Hvis du ikke kender udtrykket ”sur-stråling” vil jeg lige forklare det meget kort her: det betyder noget i retningen af, at stråle surt. Altså vi kender jo alle de mennesker der fra tid til anden ser sure ud og ovenikøbet også er sure oftere end de er glade. Alt hvad der kommer ud af deres mund, kommer ud på en sur måde, de ser sure ud og de, ja, det er bare sure – det er at ”sur-stråle”! Det siges, at det eneste der hjælper mod ”sur-stråling” er et blive krammet godt og grundigt…

Så det blev de! Altså mændene…

Og dog, så tror jeg såmænd ikke det var det, der gjorde, at de blev meget, meget glade meget hurtig igen – for dagen efter, talte Jacob meget om, hvor dejlig og fantastisk en overraskelse han eller de havde fået.

Han talte meget om den lækre mad, den smukke restaurant og de gode vine der blev serveret til maden.

Der var vildt hyggeligt, vildt rart og der var en vild god atmosfære samt en vild god madoplevelse. Bedre kan det ikke siges – og det kan helt klart anbefales til enhver, der bare tænker på, at afprøve enten konceptet eller Mejerigården. Eller bare vil give de nærmeste en overraskelse.

Vi gav den 10 ud af 10, da vi skulle anmelde oplevelsen efterfølgende på en tilsendt mail alle havde fået – altså alle de, der har bestilt mad via konceptet.

Tak fordi I læste mad… øh med!

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *