Drømmen

DrømmenLigeNu#8 Når tingene så småt flytter sig med raketfart

Vi kan hurtigt blive enige om, at blæsten har frit spil i sådan et nybyggerkvarter. Der er ikke rigtigt noget, der kan forhindre blæsten i at tordne afsted, når der kun ligger et par huse hist og pist. Og det kan virkelig blæse. Så når det blæser – så blæser det!

Det fik vi i den grad at mærke, da vi besluttede os for at det var på tide at plante hækken rundt om vores grund. Vi havde for længst forhørt os hos vores husbyggerfirma om, hvor vi måtte plante hækken – og det skulle altså ske inden der overhovedet var støbt fundament på grunden. For det ville jo være dumt at plante en hæk lige der, hvor maskinerne skal køre den dag de går igang.

Så da vi fik fat i en rendegraver til at grave en rende, som vi kunne plante hækplanterne i – tog tingene på grunden fart. Udtrykket blev helt anderledes. Og da vi var færdige, havde grunden et helt andet udseende. Nu lignede det en grund til et kommende hus og ikke længere blot et stykke jord.

Bøgehæk eller bøgehæk?

Lad mig sige det med det samme – både Jacob og jeg synes at bøgehække er flotte. Lokalplanen på Egehegnet skriver, at der skal plantes bøgehæk ude mod de grønne arealer. Jacob og jeg kiggede på hinanden og blev hurtigt enige om, at når nu vores grund støder ud mod et grønt areal (og der i hvert fald skal være bøgehæk på to af siderne) så kunne vi lige så godt plante bøgehæk hele vejen rundt om vores grund – på den måde vil der komme et ensartet udtryk når det bliver samme hæk hele vejen.

Og et eller andet sted var det også rart ikke at skulle stå med det valg – for valg er der mange af i sådan en proces, når man bygger nyt hus.

Sådan gjorde vi:

  1. Vi startede med at måle ud fra skelpælene – så bankede vi en solid pæl ca. 30 cm fra pælene.
  2. Da alle pæle var banket i jorden, snoede vi en lyserød murersnor fra pæl til pæl – på den måde var vi sikre på at der var samme afstand hele vejen rundt.
  3. Så sprayede vi med en hvidt på bagsiden af snoren – og trak pæle og snor op igen, så der kun var den hvide streg på jorden tilbage.
  4. Nu vidste rendegraveren hvor den skulle grave renden…
  5. …og så var det bare med at plante.

Det var en kold og blæsende proces og vi var godt våde og trætte efter at have plantet hæk i to blæsende og regnfulde dage.

Så langt så godt:

Men den skal jo også vandes, sådan en bøgehæk, så den kan få de bedste betingelser for en god start inden den sætter sig.

Så stod vi pludseligt med et spørgsmål…For hvordan vander man, når der endnu ikke er vand på grunden?

Jacob købte en “palletank” som vi fyldte med vand og satte den på traileren. Heri kunne der være 1000 liter vand. To sæt haveslanger på hver 25 meter kom også på traileren samt diverse remedier til at sætte de to sæt haveslanger sammen og til at sætte fast på palletanken og så var vi ellers klar til at vande hver enkelt bøgehækplante.

Det tog sin tid – alt for lang tid. Så vi vente tilbage til en god gammeldags metode: 2 sæt vandkander som vi fylder på skift og så går vi ellers igang. Vi har lange arme…men hvad pokker! Det virker!

Læg mærke til den forskel der er på dengang og nu:

Sådan så grunden ud inden hækken blev plantet!

Sådan ser grunden ud nu:

Hækken står fint endnu trods blæsten – men vi skal have købt et hegn at sætte bag, så planterne bliver støttet… for når det blæser – så blæser det derude på “prærien”!

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *