Drømmen

Drømmenligenu#5 Status lige nu

Nogle gange flyver tiden simpelhent afsted og det kan være svært at følge med. Andre gange synes man at tingene tager al for lang tid. Vi sidder med begge følelser og fornemmelser – Men det er på den gode måde og i begge tilfælde sidder vi heldigvis tilbage med en følelse af, at “Det skal nok blive godt!” Uanset hvad, så skal det nok blive godt til sidst.

Der er sket meget siden sidste gang jeg skrev herinde på bloggen om vores nybyggeri. Dengang syntes vi bare det var fedt – for nu var grunden så godt som vores og der var så mange ting, som vi glædede os til. Vi vidste jo godt det først ville ske engang langt ude i fremtiden – men alligevel! I dag er vi kommet et lille skridt videre i processen og det er det, jeg vil skrive om her på bloggen.

Ting tager sin tid

Ofte går vi rundt med en oplevelse af, at vi bliver overrasket over hvor hurtigt tingene sker, apropos mit lille indlæg øverst, men er der noget jeg har lært i denne her nybygger-proces, så er det at tingene bestemt også kan tage sin tid. Og i nogle tilfælde: Så tager det lang tid! Som i meget lang tid!

En plantegning er ikke bare en plantegning og tilvalg til huset (altså alle de ekstra ting, som man vælger udover, såsom ovenlys vinduer, pluskarme eller sæbehylde til badeværelset) bliver man heller aldrig helt færdig med at tænke igennem. Der er altid et eller andet, som man finder på man også skal have.

Det seneste vi har gået og ventet på, har været resultatet på vores jordbundsprøver. Geoteknisk undersøgelse af jorden på grunden. Vi gik og ventede spændt, for resultatet var af stor betydning for os. Betydningen var ikke ligegyldig, det handlede om, om vi skulle bruge alle pengene til ekstra fundering og lidt til (Hvilket ville betyde at huset blev dyrere) eller om vi kunne nøjes med kun nogle af pengene. For det er jo ikke lige meget hvordan jorden er, lige der hvor huset skal bygges. Det tog 14 dage fra boringerne blev taget og til vi fik resultatet på email – og jeg tror ikke engang det var lang tid.

De var heldigvis fine og det samme var selve jorden på hele grunden. Her bagefter er vi glade for, at vi tog en tur rundt i udstykningerne i området for at lure grundene af og “mærke efter”. Vi mærkede især efter hvordan luften var og kiggede nøje efter vegetationen. Det ene sted virkede luften en anelse fugtig og der groede siv på grunden, hvilket kunne tyde på en fugtig jord. Et andet sted virkede vegetationen også en smule fugtig eller i hvert fald kunne noget af ukrudtet tyde på det. Ydermere kiggede vi på gamle kort over selve området og ved netop vores grund tydede det på, at der hverken havde ligget en mergelgrav, som på den grund hvor vi syntes luften var fugtig eller andet, der muligvis kunne tyde på at der måske ville være noget ift. jordbunden.

Heldigvis var prøverne så fine, at vi ikke skal bruge flere penge end dem, vi allerede har afsat til ekstrafunderingen.

Så selvom det tog sin tid og det var 14 dage i spænding, var det de 14 dage værd at vente. Vi havde også gjort vores forarbejde.

Plantegninger og tilvalg

Plantegningen er ikke endelig færdig og heller ikke materialelisten over tilvalg. Den proces har stået på i snart tre måneder nu. Vi har snart ikke flere ønsker til vores tilvalg, så vi tror vi er ved at være i mål – men! Når det så er sagt, så går processen i gang med endelig valg af fliser og vinduer mm.

Det betyder bare at det er de tilvalg vi skal til at tage…

For at vende tilbage til vores nuværende plantegning, så har den været under lang proces. Vi tog udgangspunkt i en allerede færdiglavet plantegning og fik den rettet til efter vores ønsker og behov. Men lige når vi troede den var der, så var der et vindue ekstra, der lige skulle placeres eller også var der en terrassedør der skulle tegnes ind og sidst et ovenlysvindue, der alligevel ikke var plads til. Skulle vi placere det et andet sted eller helt undlade at få det? Og hvad ville det koste eller trække fra i den allerede eksisterende pris?

Når man går og venter…

Da jordbundsundersøgelserne var foretaget kunne vi ikke dy os. Vi vidste med sikkerhed at de hvide rør, der stak op af jorden efter jordbundsundersøgelserne stod præcis i hvert hjørne af huset. Et i hver ende og det sidste i karnappen.

Vi stoppede nogle pæle i bagagerummet i bilen, købte en muresnor i lyserød og kørte over på grunden. Her målte vi op så vi fik et overblik over hvor huset ville komme til at ligge på grunden.

Og hvor så det småt ud. Det er svært at forestille sig huset, for det virker alt for lille. Men det er bare til murerne kommer op -det ved vi godt, men alligevel.

I forhold til placeringen på grunden gav det et meget fint, visuelt indtryk af hvor stor haven kommer til at blive. Og den bliver stor.

Vigtig at fejre delmålene

Noget andet vi har lært i denne tidlige proces er at tage små skridt ad gangen og fejre de små delmål. Vores første fejring var, en ganske almindelig tirsdag aften, da vi med sikkerhed vidste at nu var grunden vores. Vi havde skrevet under på de vigtigste papirer – resten ville komme senere, men de vigtigste papirer, som havde den største betydning for om grunden var vores eller ej, fik vi skrevet under og fejret med et glas rødvin.

Første delmål på vores nybygger-rejse var taget. Vores grund var købt. Vi kunne med ro i hjertet og med ro i følelserne tænke, at netop denne grund på Egehegnet var vores.

Vi føler os heldige!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *