Vores nye hus

Drømmen lige nu…#2

Plantegninger – Plantegninger – Plantegninger….

Når jeg lukkede øjnene, inden jeg skulle sove. Så jeg plantegninger for mit indre blik. Når jeg åbnede øjnene igen næste morgen, så var de der igen. Plantegningerne. Plantegningerne stod der bag øjnene (og inde i mit hoved) fra morgen til aften, og blev med tiden lidt for meget.

Det var i denne periode, hvor starten på vores drøm, om det der hus, var så spæd, at plantegningerne var det første vi kiggede på. Og dem vi undersøgte helt til bunds, må jeg nok sige. For os, var de de vigtigste. Men vi skulle blive klogere.

Vi tjekkede plantegninger både fra det ene og det andet og det tredje typehusfirma. For det skulle være det rigtige. Det helt rigtige hus, med den helt rigtige plantegning, som vi gerne ville bygge huset efter. Og intet skulle gå på kompromis.

For det første var vi enige om, at stuen ikke måtte være for lille. Jeg ville gerne have et work-in-closet. Jacob skulle have et kontor og begge børn, skulle have et værelse på i hvert fald mellem 12 og 14 m2. Vi kunne derfor ikke nøjes med et hus på “kun” små 150 m2 – det skulle helst være omkring de 180-190 m2.

Og det var så det! Eller hvad?

Videre med det…

Vi kunne dog ikke komme så meget videre, fandt vi ud af, uden at vi også måtte mærke og opleve hvordan de der typehuse fungerede. Var de overhovedet gode nok? Var der noget, der var vigtigt, men som vi bare ikke havde tænkt over? Var der noget vi troede var det eneste rigtige, men som ville vise sig senere at være helt forkert? Og hvordan kunne vi finde ud af det?

Vi tog en hurtig beslutning og den første søndag tog vi bilen til Roskilde en eftermiddag for at tjekke udstillingshuse.

Allerede i det første hus, blev vi en hel del klogere.

Bryggerset, som jo bare er et bryggers i vores terminologi fyldt med diverse ting og sager, var slet ikke som vi havde forestillet os. Her fandt vi ud af, at er man en familie med kasser fulde af halloween pynt og julepynt. Ind imellem rammer med sodavand fra Bordershop, store rejsekufferter og gulerødder i spandevis, så har en familie som os i den grad brug for et depot/viktualierum. Bryggerset er simpelhent ikke stort nok ift. skabsplads. Da der skal være et stort teknikskab i bryggerset. Så. Altså. Depot og eller viktualierum blev hurtigt et must for os.

Vores store stue blev vi bekræftet i skulle være stor og måtte ikke deles i køkken/alrum og stue. Sådan som rigtig mange af stuerne er, når vi ser typehuse. Det virker ikke for os. Slet ikke når vi til hver fødselsdag dækker op til 28 mennesker – altså hvis alle kommer.
Multirum, blev vi også bekræftet i var ikke noget for os.

Men den ene tur var ikke nok. Vi måtte ud på flere…

Søndagen efter kørte vi igen ud til endnu flere udstillingshuse, og denne gang var det ikke så meget for at se dem og opleve dem, men mere for at fornemme rumstørrelsen. For var m2 som de skulle være? Virker de? Hvordan føles et værelse på 12 m2 og hvordan med køkkenet?

Jo flere gange man besøger husene, er det for hver gang et andet fokus man lægger sig for besøget og dermed ser man helt andre ting end de foregående besøg.

Næste skridt…

Og det kom hurtigt efter. Det næste skridt, som vi blev nødt til at tage for at komme videre i processen.
Meget hurtigt. Og de andre muligheder blev lagt på hylden. For en tid. For vi var begge tændte på projektet “Byg nyt hus”

På under en uge kørte vi først til Roskilde, og allerede en uge efter, til Næstved for at snakke med to forskellige typehusfirmaer, som skulle lave os et uforpligtende “slag” over hvad det ville koste os, at bygge et hus præcis efter vores ønske.

Hvad vi troede var vigtigt, altså plantegningen, var ikke særlig vigtig for dem. Ikke på det her tidspunkt. De var langt mere interessede i størrelsen på huset. Havde de den, kunne vi bare flytte rundt på væggene som vi havde lyst til!
Det betød jo, at vores plantegning, som vi havde brugt masser af tid på, skulle lægges til side. For en tid. For nu handlede det om de tilvalg, som skulle puttes i huset, for at de kunne udregne prisen.

Og selvom vi valgte de billige løsninger, dog med nogle tilvalg som kostede lidt, men ikke meget, fik vi nogenlunde den samme pris begge steder.

 

Så hvad nu? Hvad skulle vi gøre? Hvad skulle vi vælge?

Vores plantegning – tegnet meget hurtigt – men sådan vil vi gerne indrette vores nye hus!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.