Uncategorized

At finde ro med strikning og en enkelt nem strikkeopskrift

Nogle gange fører noget skidt noget godt med sig. Det kom til mig, da min blog stod bomstille for en tid. Der var intet nyt på fronten. Ideerne kom slet ikke til mig og min lyst til at skrive forsvandt. Jeg havde brug for ro i mit hoved.

Jeg opdagede, at det med at skrive blogindlæg og opbygge en målgruppe som gad læse min blog, fyldte frygteligt meget for mig. På en sådan måde at jeg blev stresset og irriteret over at tingene ikke kom til mig, sådan som jeg ville have de skulle komme.
Og det blev jeg bestemt ikke mere inspireret af.

Langsomt fandt jeg ud af hvad der gav mig ro. Det noterede jeg i min bullet journal for ligesom at fastholde mig selv i at det var okay. Sådan en bullet journal kan virkelig inspirere på den gode måde. Tanker, drømme, dagbogs skriblerier og notater, der skal gemmes gør min bullet journal til en uundværlig bog for mig.

 

Strikke, strikke, strikke…

Et af de ord der stod i min bullet journal var ordet: “Strikke

Siden jeg var helt lille har jeg strikket. Men med flere års pause. Min oldemor strikkede meget. Hun strikkede bluser, gæstehåndklæder og klude. Først da hun blev så gammel, at hendes gigtplagede og krogede fingre ikke kunne holde på strikkepindene længere, holdt hun op.

Jeg har et hav af hendes gæstehåndklæder og klude liggende.

Nu er det så mig, der har fundet glæden (igen) ved at strikke – men efter mange års pause, kan jeg godt mærke jeg er lidt rusten, og jeg lige skal igang igen. Det kommer ikke til mig, som før.

Bevares, jeg kan godt ret og vrang. Jeg kan også sætte masker på pindene og jeg kan også lukke af. Men jeg forstår stadig ikke hvordan man “Strikker frem og tilbage på en rundpind”

Jeg kan heller ikke strikke sokker, som jeg håber mine nuværende projekter kan føre mig frem til.

Jeg forstår heller ikke en strikekopskrift…..

 

Ro:

Men det er det, der i øjeblikket giver mig ro. Jeg slapper sindssygt meget af.

Strikkepindenes klikken mod hinanden og det bløde strikketøj giver mig en eller anden form for meditativ ro. Jeg kan efterhånden ikke undvære det længere…

…og så glæder det mig, at der er så mange andre der også har fundet roen og glæden ved at strikke.

Håndledsvarmere:

Jeg har følt mig frem, strikkemæssigt set, med håndledsvarmere og de her er meget, meget lette:

Grønne håndledsvarmer:

  • 30 eller 34 masker sættes på pindene (Alt efter hvor store håndledsvarmerne skal være og tykkelsen på pindene. Lav evt en strikkeprøve først for at se hvor brede ribkanten bliver)
  • Strik ca 6 cm rib – 2 ret og 2 vrang hele vejen 
  • Strik 6 cm rib
  • Strik 2 cm glastrikning – 1 pin ret og 1 pind vrang
  • Strik 2 cm rib
  • Luk af

Pink håndledsvarmer:

  • Slå 30 eller 34 masker op alt efter størrelsen
  • Strik 8 cm rib – 2 ret og 2 vrang
  • Strik perlestrik 8 cm – 1 maske ret og næste maske vrang. Når du vender pinden skal vrang være over ret, og ret over vrang.
  • Når hele pulsvarmeren måler den længde i cm som du ønsker den skal være – så lukker du af.

Hæfte:

Når du hæfter kan du blot sy dem sammen i siden. Husk der skal være en lille åbning til tommelfingeren.

Du kan også hækle en lille kant, som du kan se på de pinke håndledsvarmere. Det bestemmer du helt selv. Kun fantasien sætter grænser for hvordan netop dine håndledsvarmere kan se ud.

 

 

Jeg er ikke strikke-ekspert, men de her er nemme og lette at gå igang med, hvis du, som jeg, er en anelse nybegynder og gerne vil prøve dig af indenfor strikkepindenes vidunderlige verden.

Prøv dig frem. Det ene sæt giver ideer til de næste.

Det er sjovt og hyggeligt – og du kan sagtens google dig frem til en masse andre fede strikkeopskrifter.

 

❤️

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.