Julen 2019

Årets adventskrans

Nu er det så nu, det er blevet december – og ikke nok med det, det er også blevet 1. søndag i advent. Det er lidt mærkeligt, på den gode måde, at tænke på. For det var noget særligt at vågne op her til morgen og vide at nu er det nu. Nu er det nu hvor den første låge skal skrabes i hver vores skrabekalender, som hele familien har fået herhjemme. Nu er det nu, hvor vi ligesom skal hygge lidt ekstra, fordi det jo netop også er 1. søndag i advent. Det kunne mærkes næsten helt nede i maven, da jeg slog øjnene op i morges og lå og “fornemmede” julestemningen sniges sig ind på mig. Og så alligevel ikke… for til trods for de seneste dages optakt til at det snart er december, så har fornemmelsen af at det er nu, ikke helt bundfældet sig sådan alligevel. Kender I det?

På sådan en adventssøndag skal det første lys i adventskranse tændes. Og i og med at det er på den første dag i december måneden – så er det altså bare ekstra hyggeligt.

Vi satte kaffen over, bagte morgenbrødet i ovnen og lige før vi spiste morgenbrød, blev det første lys tændt i vores adventskrans.

Er den ikke bare flot?

Her de sidste par år har jeg fået uvurderligt hjælp fra en god veninde til at lave vores adventskrans. Hun er bare ekspert i det der med adventskranse og dekorationer. Jeg? Ja… jeg er ikke ferm til det, så jeg føler mig vanvittig heldig over at have hende ved min side, når jeg laver den – og jeg føler mig især vanvittig heldig over, at hun overhovedet gider hjælpe mig.

Jeg vil prøve så godt jeg kan, med mine egne ord, at forklare hvordan vores adventskrans blev lavet:

Jeg startede med at låne denne krans i plastic, som blev fyldt med oasis. Det skal ligge i vand i et stykke tid, så den kan suge en masse væde inden grangrenene bliver stukket i.

Inden grangrenene bliver stukket i kransen, skal de klippes rigtigt. Og det gøres ved, at man lige vender grangrenen om, så bagsiden er opad og så klippes den skråt og stikkes ned i oasis. Grangrenene skal sidde hele vejen rundt, både ved den yderste kant og den inderste kant. Det er vigtigt at de hænger lidt ned mod bordet.

Når begge sider er fyldt, stikkes nogle mindre grene i kransen ovenpå. De behøver ikke sidde meget tæt, men sådan så oasisen ikke kan ses.

Mellem grangrenen satte vi små stilke af buksbom for at fylde den ud. Grangrenen var ovenikøbet også fyldt med små kogler – og vi blev enige om, at det ville give et flot udtryk hvis vi vendte de grene om, så koglerne kom til syne.

Så er vi klar til at pynte – Pynten kan jo uden problemer genbruges fra år til år og i år bestod pynten af ny pynt samt pynt fra de foregående år. Det nye pynt var to husløg, som vi satte på hver side af kransen. Det så flot ud.

Dernæst satte vi de to sølvhjerter i kransen. I år satte vi dem ved siden af hinanden.

Samt pynten fra de foregående år, som var disse hvide blomster på små spyd, der lige kan stikkes ned mellem grangrenene og hvide perler.

Lysene blev hvide keglelys, som vi har sat to og to ved siden af hinanden.

Hvordan ser jeres adventskrans ud? Og bruger I den samme år efter år?

Rigtig god 1. søndag i advent

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.